Project Description

Air Support heeft een nieuw anti-decubitus matras ontwikkeld, gebaseerd op druk redistributie. Conventionele anti-decubitus luchtmatrassen reduceren drukken op basis an continue lage druk en/of alternerende druk. Air Support richt zich vooral op het contactoppervlak dat het lichaam maakt op het matras. De vorm en de locatie waar de nieuw ontwikkelde cellen zijn geplaatst ondersteunen het lichaam over een zo groot mogelijk oppervlak. Dit zorgt voor de meest optimale druk redistributie.

Druk redistributie

De cellen passen zich aan aan de contouren van het lichaam. De vorm en de locatie realiseren de meest ideale druk redistributie van contactdrukken.

Risicoreductie

De nieuw ontwikkelde Ab cellen bevonden zich in de sacrale sectie (de meest gevoelige plaats om decubitus te ontwikkelen). Deze cellen zijn opgebouwd uit drie lagen. Deze drie lagen absorberen de uitgeoefende druk optimaal. Het beschermt het lichaam tegen het doorzakken in het matras (zogenoemd bottoming out)

Nieuw ontwikkelde Ab cellen

De nieuw ontwikkelde Ab cellen bevonden zich in de sacrale sectie (de meest gevoelige plaats om decubitus te ontwikkelen. Het bovenste deel van deze cellen omvat zeer zacht de contouren van dit kwetsbare lichaamsdeel. Het grotere deel van de cel ‘draagt’ het lichaamsgewicht van de gebruiker. Het onderste deel blijft op hoge druk om bescherming te bieden tegen het doorzakken (bottoming out).

Grote cellen

Grote cellen met een diameter van 100mm zijn geplaatst ter plaatse van de bovenbenen en het middel. Door het lichaam op deze plekken optimaal te dragen, voorkomt dit verplaatsing van druk naar andere kwetsbare lichaamsdelen.

Kleine cellen

Kleinere cellen met een diameter van 60 mm omvatten de benige uitsteeksels van het lichaam. De contactdruk op de hielen wordt hiermee aanzienlijk teruggebracht. Daarnaast zijn kleinere cellen in het midden van het matras aangebracht die het lichaam helpt voorkomen naar beneden te zakken tijdens het gebruik van een rugsteun van een bed.

Veiligheidsmaatregelen

Kenmerken Omschrijving
Hoes
Een speciaal ontwikkelde hoes zorgt voor een ruime omvatting van het matras. Het reduceert schuifkrachten. De extreem elastische hoes is waterdicht, damp doorlatend en brandveilig.
Vervangbare cellen
Modulair opgebouwd matras. Maakt het mogelijk cellen individueel snel te vervangen bij eventuele schade.
Compact matras
Makkelijk op te bergen. Zodra de lucht uit het matras is verwijderd, is het matras zeer compact op te bergen of eenvoudig te transporteren.