anti-decubitus matras

een revolutionair concept voor een nieuw decubitusmatras

Het Matras

De werking van het Air Support matras is gebaseerd op iedere beschikbare technologie die momenteel beschikbaar is:

1: In een statische modus is er sprake van een drukreducerend matras. Deze werking is gebaseerd op het verlagen van de interfacedruk (contractdruk gemeten tussen de huid van de patiënt en de matras waarop hij/zij ligt. Hierbij wordt het lichaamsoppervlak van de gebruiker dat contact maakt met de matras zo groot mogelijk gemaakt waardoor drukken reduceren.

2: Daarnaast heeft het Air Support matras een alternerende werking, of ook wel: een drukopheffend matras. Deze alternerende werking is een drie fase eenheid. Hierbij wordt een voordeel behaald uit het op en neer laten gaan van repenterende met lucht gevulde cellen. Dit voordeel is bloeddoorstroming in de vaten, zoals hierboven beschreven. Drukken moeten echter in voldoende mate worden opgeheven om een klinisch voordeel te bereiken. De frequentie van 150 seconden is reeds beschreven.

3: Door de combinatie van de statische en alternerende werking van dit matras in deze frequentie samen met een ventilatiesysteem te koppelen is het unieke concept ontstaan. Tevens heeft het matras de eigenschap lekkage op te vangen en bij stroomuitval ca. 60 uur geen druk te verliezen.

Comfort

In de gebruikte matrassen wordt een celcyclus gebruikt van twee cellen op en één cel neer. Ook hierbij geldt dat er een goede verhouding moet zijn tussen het belaste deel van het lichaam en het drukopheffende deel (66% – 33%). Hiermee wordt een maximaal comfort gegenereerd in combinatie met een effectieve drukopheffende werking.

Eenvoud tijdens gebruik

Het Air Support matras is een volledig automatisch matras. Het past zich automatisch aan de houding en positie van de gebruiker aan. Hiermee wordt iedere mogelijkheid op het maken van een verkeerde instelling volledig ontnomen. Het matras is daarnaast voorzien van een revalidatiestand (zorgstand). De zitstand zal bottoming out voorkomen.

Het Air Support matras is ‘overdracht’ en gebaseerd op een visie die gestoeld is op: Altijd het juiste matras op de juiste tijd onder de juiste patiënt om ondersteuning en comfort te kunnen bieden.